Beoordeling:

Training PVT in 2 dagen

Training PVT, de WOR en de bestuurder

Als lid van de Personeelsvertegenwoordiging (PVT) overlegt u regelmatig met de bestuurder. Het is dan prettig om de rechten en plichten uit de Wet op de ondernemingsraden (WOR) te kennen. Wanneer heeft de PVT adviesrecht of instemmingsrecht? De PVT heeft dezelfde positie als de OR, maar heeft wel andere bevoegdheden. Daarom is er voor PVT-leden de Training PVT om u in 2 dagen een goede basis in de medezeggenschap te bieden. Deze basistraining PVT biedt meer diepgang dan de eendaagse cursus. U leert naast de rechten en plichten van de PVT ook hoe u invloed uit kunt oefenen op de bestuurder en welke werkwijze u het beste kunt kiezen.

Resultaat na deze training PVT:

 • U kent de rechten en plichten van de PVT.
 • U kent het instemmingsrecht en adviesrecht.
 • U krijgt zicht op de taken en positie van de PVT.
 • U weet hoe u invloed uit kunt oefenen op de bestuurder.
 • U weet waarop u moet letten bij het overleg met de bestuurder.
Tijdens de training PVT maken we gebruik van het Basisboek voor OR en PVT. Daarin vindt u handige tips voor de PVT en treft u de tekst van de Wet op de ondernemingsraden aan. Voor de training krijgt u een intakeformulier waar u uw vragen en opmerkingen kunt zetten. De trainer kan dan beter rekening houden met uw situatie.

Leden van de personeelsvertegenwoordiging die meer willen dan alleen de bevoegdheden van de PVT kennen.

De Basistraining PVT in 2 dagen heeft het volgende programma:

Voor de training

U ontvangt vooraf een schriftelijke vragenlijst. De trainer kan hiermee beter inspelen op uw situatie en uw vragen.

Dag 1

9.30 Ontvangst met koffie en thee
Informeel kennismaken in een ongedwongen sfeer, ervaringen uitwisselen

10.00 De start van de training
We beginnen de cursus met de ingevulde vragenlijsten. Welke knelpunten ervaart u in het medezeggenschapswerk? Het is namelijk een uitdagende opdracht om uw collega’s goed te vertegenwoordigen in het overleg met de bestuurder. Hoe kunt u dit het beste doen?

De bevoegdheden uit de WOR
Als u als PVT uw werk goed wilt doen, moet u weten wat de belangrijkste bevoegdheden uit de Wet op de ondernemingsraden zijn. We bespreken het adviesrecht, instemmingsrecht, informatierecht en het overlegrecht. Daarnaast komen de faciliteiten, de ontslagbescherming van PVT-leden en de geheimhouding aan de orde.

13.00 We genieten van een heerlijke lunch

De werkwijze en de achterban
We bespreken op de eerste dag de werkwijze van de personeelsvertegenwoordiging. Hoe kunt u met zo'n kleine bezetting het werk zo doelmatig en efficiënt mogelijk organiseren? We bespreken onder andere de taakverdeling in de PVT. Verder kijken we naar uw achterban. Wat doet u met vragen van uw collega´s en hoe kunt u de collega's op de hoogte brengen en houden van wat de PVT wil, doet en bereikt?

16.00 De eerste dag zit erop.

Dag 2

10.00 Start van dag 2
Tijdens de tweede dag van de Basistraining PVT staat de Overlegvergadering met de bestuurder centraal. In het overleg met de bestuurder maakt u officieel de afspraken. Wat is er geregeld over dit belangrijke overleg? Wie zit de vergadering voor en wie stelt de agenda op? U krijgt tips om efficiënt te vergaderen. Ook komen de knelpunten van uw vergadering aan de orde.

12.30 We genieten weer van een heerlijke lunch

Onderhandelen
Om uw doelen te bereiken moet u als PVT soms onderhandelen. Dat zijn veel mensen niet gewend. Waar moet u op letten als u onderhandelt? U gaat vervolgens zelf aan de slag. U krijgt van de trainer en uw collega PVT-leden tips.
We kijken kort terug op de training en bespreken hoe u met het geleerde in de praktijk aan de slag gaat.

16.00 einde training

Boeken

boek-basiscursus-commissies-or Bij deze training maken we gebruik van het Basisboek OR en PVT

Trainer

Deze training wordt gegeven door een ervaren trainer

Maatwerk

Als u deze cursus met uw eigen ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging wilt volgen is dat natuurlijk mogelijk. De OR Academy kan deze cursus met dit programma op het moment dat het u schikt op de door u gewenste locatie verzorgen. Het is ook mogelijk om het programma helemaal aan te passen op uw wensen. Neem contact met ons op en we helpen u graag verder (Telefonisch 085 - 0432268 of via de e-mail info@or-academy.nl).

Utrecht
06-10-2020 en 20-10-2020
01-07-2021 en 15-07-2021

Amersfoort
30-11-2020 en 14-12-2020
20-01-2021 en 10-02-2021
30-08-2021 en 13-09-2021

Amsterdam
03-03-2021 en 17-03-2021
12-10-2021 en 26-10-2021

Eindhoven
26-05-2021 en 09-06-2021
01-12-2021 en 15-12-2021

De cursuskosten bedragen € 531,00 per persoon exclusief € 130,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 29,00. De totale kosten per persoon bedragen € 690,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar OR Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd, en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zicht hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest u hier.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega's, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

 • 2e deelnemer: 10% korting;
 • 3e deelnemer: 15% korting;
 • 4e deelnemer: 20% korting;
 • 5e en meerdere deelnemers: 30% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. (Klik op de offertebutton aan de rechterkant) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de OR Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier

Deel ook uw ervaring >
1
2
3
4
5
Verzend
     
Annuleer
OR Academy heeft het recht om ervaringen te verwijderen.

Geef een beoordeling

Gemiddelde beoordeling:  
 19 beoordelingen
door Rudy Verrips
Interactief
Naam organisatie*: SCAN

Erg leuke training. Interactief met andere deelnemers, zodat verschillende ervaringen en perspectieven gedeeld konden worden. De trainer was ook erg leuk en had veel praktische voorbeelden uit haar eigen werk-/PVT-/OR-ervaring.

door Y. Philipoom
uitleg
Naam organisatie*: Zavin CV

Heel leerzaam. Goede uitleg van de trainer. Een inspirerende training. Een aanrader voor PVT-leden om deze cursus te volgen.

door M. Meurs
leerzame cursus
Naam organisatie*: Wellness Center de Bronsbergen

De cursus is bij te benen voor mensen die nog helemaal niks weten van de PVT. De theorie werd leuk afgewisseld met de praktijk. Sjanne stond open voor vragen en ging hier ook duidelijk op in. Sjanne behandelde alle lesstof waarvan van te voren werd gezegd dat dit behandeld zou worden! Al met al kijken wij terug op een leerzame cursus en kunnen wij met een volle rugzak met informatie en met vertrouwen starten aan ons PVT-avontuur.

door Henk van Dorp
Prima
Naam organisatie*: Sport en Welzijn

Vanuit mijn ervaring met verschillende medezeggenschapsfuncties vond ik de cursus voor beginnende leden prima. Leerzaam en waardevol. Theorie ging goed samen met casussen vanuit de praktijk. De trainster anticipeerde goed op het aanwezige niveau - de kennis - van de medezeggenschap in relatie tot bestuur en medewerkers. De locatie was prima. Redelijk centraal. De service, klantvriendelijkheid en kwaliteit van het eten was uitstekend.

door P. Wostal
erg interessant
Naam organisatie*: MCO Health

Deze cursus vond ik erg interessant. Zware materie van de wetgeving was op een leuke materie gepresenteerd. Wij konden veel praktijk cases doornemen. De trainer had een brede kennis van wet- en regelgeving en kon het goed overbrengen

door Jeroen Arets
aanrader
Naam organisatie*: Arion Holding

Het was een zeer goede cursus. Wij zijn de cursus ingegaan met de vraag, wat kunnen we, wat moeten en wat mogen we als PVT?Deze vraag is meer dan voldoende beantwoord. We weten nu binnen welk kader we kunnen opereren, wat onze scope is en (wellicht nog belangrijker)hoe we samen met de werkgever onze eigen arbeidsplek in de breedste zin des woords verbeteren.Wij hebben deze cursus gedaan en dat is echt een aanrader voor iedere beginnende PVT

door Lianne Maan
Relevant
Naam organisatie*: Atrium innovations

Ik heb de 2-daagse cursus gevolgd van 2 trainers met veel ervaring vanuit verschillende (kleine en grote; formele en informele) organisaties. Tijdens de cursus is er veel ruimte voor eigen ervaringen en vragen die voor jou relevant zijn. Je krijgt praktische tips en adviezen waar je direct mee aan de slag kunt in jouw organisatie. Ook leer je veel van andere deelnemers.

door Claudia Sporen
Leerzaam
Naam organisatie*: A.J. Steenkist-Rooijmans

Trainging gevolgd bij de OR Academy, Sjanne Reijnen.De training was zeer leerzaam. Goede invulling van de thema's, de trainer wist zeer goed in te springen op praktijk voorbeelden. Zal zeker in de toekomst meerdere trainingen bij deze firma volgen

door Peter van der Molen
praktisch
Naam organisatie*: GE Jenbacher

Een leerzame cursus die goed is in de praktijk te gebruiken. Blij met praktijkgerichte casus die goed uitgelegd en in de groep besproken worden

door Ben Wiegman
Refresher
Naam organisatie*: Cultuur + Ondernemen

Deze cursus was een prettige refresher. Weer veel nieuwe dingen geleerd. Een fijne start voor ons

Pagina 1 van 2:
«
 
 
1
2
 
»
 

Eigenschappen

Duur: 2 dagen
Prijs: € 531 (ex. accommodatie)
Deelnemers: Maximaal 15
Contact

Contact

Direct contact met onze experts
085 - 0432268
Beloftes

Onze beloftes

 • goede prijs
 • vooraf persoonlijke intake
 • kleine groepen
 • niet goed geld terug!
 • een half jaar gratis nazorg

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.