Over OR Academy

Betaalbare OR opleidingen en professioneel OR advies


We bieden al enige jaren trainingen en cursussen aan voor OR-leden, PVT-leden, commissieleden, voorzitters, (ambtelijk) secretarissen en andere mensen die te maken hebben met de medezeggenschap. Onze opleidingen duren meestal 1 of 2 dagen. Korte trainingen, maar wel intensief en goed betaalbaar. Daarmee helpen wij ondernemingsraden en personeelsvertegenwoordigingen resultaten te behalen. Dat doen we door kennis en vaardigheden aan te bieden. In de cursussen staat meer de kennis centraal. Tijdens de trainingen gaat u meer uw vaardigheden ontwikkelen. OR Academy daagt de deelnemers uit en laat ze nieuwe dingen ontdekken die aansluiten op de eigen werksituatie. Hierdoor ontstaat er een krachtig leereffect.

Voor, tijdens en na de opleiding leren

We zien onze OR opleidingen als een traject. U gaat niet alleen tijdens, maar ook voor en na de opleiding aan de slag.

  1. Voor de training vragen we of u een schriftelijke intake wilt invullen. Hierdoor krijgt u uw leervraag en dilemma’s helder en kan de trainer gerichter met u aan de slag.
  2. Tijdens de training gaat u samen met andere deelnemers en de trainer aan het werk.
  3. Na de training gaat u het geleerde in de praktijk brengen. Wij blijven dan voor u klaarstaan. U krijgt nog een half jaar nazorg met OR Select. U krijgt informatie en handige tools om het OR-werk te vergemakkelijken. Ook kunt u uw vragen aan ons blijven stellen. Wij zullen u dan zo goed mogelijk proberen te helpen.

Kwaliteitsgarantie

Om uw leerdoelen te bereiken zorgen we ervoor dat de kwaliteit van onze trainingen en trainers hoog ligt. Onze trainers zijn gecertificeerd. De kwaliteit van onze opleidingen is goed, want de deelnemers geven ons gemiddeld een ruime 8. Om te bewijzen dat onze opleidingen goed zijn, bieden we u kwaliteitsgarantie. Is de door u gevolgde training of cursus niet goed dan krijgt u uw geld terug.

De Academy

wanne-vd-bijllaardt

OR Academy maakt deel uit van De Academy, cursussen en trainingen voor HR en OR. De eigenaar en opleidingscoördinator daarvan is Wanne van den Bijllaardt. Hij is bevoegd docent Geschiedenis en Nederlands en heeft meer dan 15 jaar bij verschillende OR-instituten gewerkt als trainer en opleidingsmanager. Hij publiceert regelmatig in HR- en OR-tijdschriften en is mede auteur van ‘De OR in 153 vragen & antwoorden’ en het ‘Het paktische checklistboek voor de OR’. Hij was bovendien verantwoordelijk voor de boekenserie ‘Professionele medezeggenschap in de praktijk.’

De volgende trainers zijn aan OR Academy verbonden:

Sjanne Reijnen

Sjanne Reijen begeleidt en adviseert medezeggenschapsorganen over arbeidsvoorwaarden, teambuilding, de communicatie met de achterban en Deep democracy. Daarnaast verzorgt Sjanne de trainingen voor de leden van de personeelsvertegenwoordiging. Sjanne is een all-round trainer die al meer dan 20 jaar ondernemingsraden begeleid. Daarnaast heeft zij zelf in de ondernemingsraad van een internationaal bedrijf gezeten. Zij geeft trainingen in het Nederlands en in het Duits. Naast de trainingen voor ondernemingsraden geeft ze ook trainingen aan managers, medewerkers en HR-adviseurs. Sjanne is DISC-gecertificeerd.

koen-langenhuysen

Koen Langenhuysen

Koen Langenhuysen heeft al meer dan 15 jaar ervaring met OR-trainingen, die nauw aansluiten bij het bedrijf en de praktijk van de ondernemingsraad. Zijn specialiteiten zijn reorganisaties, versterking van de OR, arbeidsomstandigheden en personeelsbeleid. Hij is tevens dagvoorzitter van congressen en seminars. Hij is enthousiasmerend, goed ingewerkt in het dagthema, zoekt de interactie met het publiek, verzorgt interviews, kan goed improviseren en leidt ondertussen ook de dag in goede banen.

cretien sarton

Crétien Sarton

Chrétien Sarton is politicoloog en jurist en een ervaren allround OR trainer-adviseur. Hij begon zijn carrière als adviseur bij Deloitte, waarna hij in 2000 als trainer-adviseur voor OR’en begon. Naast zijn werk als OR trainer-adviseur werkt hij ook als organisatieadviseur met een accent op fusie, samenwerking, organisatieontwikkeling en HRM. Zijn expertises liggen op het gebied van strategie- en standpuntbepaling, beïnvloeding, teambuilding en financien. Hij maakt dikwijls gebruik van Insights Discovery, waarvoor hij geaccrediteerd is. . Zijn werkwijze kenmerkt zich door korte inhoudelijke introducties, op basis waarvan hij de OR laat denken en doen. Hij heeft een groot scala aan praktijkgerichte methoden en werkvormen in zijn repertoire. Hierdoor is zijn aanpak altijd actief en praktisch.

Sonja Kroeke

Sonja Kroeke is jurist en heeft al jaren ervaring als trainer en adviseur binnen de medezeggenschap. Zij helpt allerlei medezeggenschapsorganen op weg. Als oud-advocaat kent zij alle juridische haken en ogen. Naast trainingen aan ondernemingsraden geeft zij ook trainingen aan bestuurders. Sonja is ook als ambtelijk secretaris werkzaam bij verschillende OR’en geweest en kent de medezeggenschap ook van die kant. Daarnaast is zij specialist op het gebied van arbeidsrecht en arbeidsvoorwaarden.

Felix Keser

Felix Keser is psycholoog die al meer dan 30 jaar organisaties en ondernemingsraden adviseert. Hij is een adviseur en trainer met gevoel voor verhoudingen en hij heeft een zakelijke aanpak. Hij is energiek. De deelnemers ‘verwijten’ hem vaak dat de tijd omvliegt en het niet lukt om in te dutten. Felix maakt regelmatig gebruik van zijn stemkastjes om de meningen in de OR te peilen en de prioriteiten op een rij te zetten. 

simon-troost

Simon Troost
Simon Troost heeft veel ervaring opgedaan in verschillende technische functies binnen meerdere – ook internationale – bedrijven. Ook heeft hij een aantal jaren zelf in de OR en VGWM commissie gezeten van een middelgrote onderneming. Vanwege de combinatie van zijn technische en zijn arbeidspsychologische ervaring, specialiseerde Simon zich in arbo- en andere HRM-thema’s, zoals duurzame inzetbaarheid, ziekteverzuim en re-integratie. Zijn manier van aanpakken is concreet en onmiddellijk toepasbaar. Bovendien is hij bijzonder creatief in het bedenken van wegen om (arbo- en HRM-)beleid te beïnvloeden.

marian-vd-wal

Marian van der Wal
Marian van der Wal heeft ruim 25 jaar HR werkervaring bij zowel de overheid (politie) als in het bedrijfsleven. Daarnaast is zij 4 jaar wethouder geweest. Sinds ruim 15 jaar werkt zij ook als trainer, coach en adviseur van ondernemingsraden. Dit varieert van basistrainingen voor OR-leden maar ook voorzitters en secretarissen tot specifieke workshops en adviseren bij HR issues als reorganisaties en harmonisaties van arbeidsvoorwaarden. 

Ben Kamp
Ben Kamp heeft ruime ervaring als trainer en adviseur van ondernemingsraden van zowel (hele) grote als kleine bedrijven en instellingen uit bijna alle sectoren. Hij vindt medezeggenschap van fundamenteel belang voor mens, bedrijf en maatschappij. Ben houdt er van om samen met de OR beleidsvraagstukken te ontleden en te beïnvloeden.  Hij helpt ondernemingsraden om beter te functioneren, om het OR-werk op orde te brengen en OR-leden ondersteunt hij bij de ontwikkeling van de wenselijke vaardigheden. Hij is gespecialiseerd in arbo.

Jos Linnemann 

Jos Linnemann is een gedreven trainer die al vele jaren heeft. Bij OR Academy geeft hij trainingen in het open aanbod en op maat. Jos beïnvloedt een groep door aanstekelijk enthousiasme en zorgt hij voor inspiratie én transpiratie. Hij is een specialist op het gebied van onderhandelen. Daar heeft hij ook een boek over geschreven: Scherp onderhandelen zonder bot te zijn. Naast ondernemingsraden geeft Jos ook trainingen aan teams, managers en HR-adviseurs.

helmi aan het werk

Helmi Kaskens

Helmi Kaskens is een betrokken trainer en adviseur van ondernemingsraden. Zij heeft ruime ervaring opgedaan in de gezondheidszorg, in verschillende functies. Na haar studie sociale wetenschappen heeft Helmi zich gespecialiseerd in het trainen en adviseren van mensen in veranderingsprocessen, met name in de zorgsector. Naast het trainen en adviseren van OR’en is zij erkend teamcoach. Helmi’s drive is om mensen te ondersteunen om daadwerkelijk invloed uit te oefenen. Haar aanpak is nuchter en resultaatgericht, met oog voor de menselijke maat. Helmi is altijd op zoek naar oplossingen die bruikbaar zijn in de praktijk, en aansluiten bij de visie van de OR en passend zijn in de organisatie.

Roald Kleist
Roald Kleist heeft meer dan 6 jaar ervaring met ondernemingsraden. Hij is 5 jaar lid van het dagelijks bestuur van de ondernemingsraad van een grote verzekeraar geweest. Verder heeft Roald veel praktijkervaring opgedaan met onder andere het harmoniseren van pensioenregelingen, een fusie, een reorganisatie en het herwaarderen van functies. Roald is gespecialiseerd in pensioen, beoordeling bedrijfscijfers en reorganisaties. Hij is een voorvechter van gerechtigheid. Door het goed trainen van OR’en en bestuurders vindt Roald dat de vertegenwoordiging van medewerkers goed recht gedaan wordt. Hij heeft een zeer praktische benadering waardoor de droge juridische stof tot leven komt.

[/vc_row]
Beloftes

Onze beloftes

  • goede prijs
  • vooraf persoonlijke intake
  • kleine groepen
  • niet goed geld terug!
  • een half jaar gratis nazorg
Contact

Contact

Direct contact met onze experts
085 - 0432268

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.