Beoordeling:

Basiscursus personeelsvertegenwoordiging in 1 dag

De PVT en de WOR

U bent van start gegaan in de personeelsvertegenwoordiging (PVT) en u overlegt met de bestuurder. Het is dan prettig om de rechten en plichten uit de Wet op de ondernemingsraden (WOR) te kennen. Wanneer heeft de PVT adviesrecht of instemmingsrecht? Wat staat er in de WOR over de procedure van het adviesrecht? De PVT heeft dezelfde positie als de ondernemingsraad, maar heeft wel andere bevoegdheden. Daarom is er voor PVT-leden de Basiscursus personeelsvertegenwoordiging om u in 1 dag een goede start in de medezeggenschap te bieden. Het is ook mogelijk om te kiezen voor meer verdieping.

Resultaat na de eendaagse Basiscursus personeelsvertegenwoordiging:

 • U kent de belangrijkste bevoegdheden van de PVT.
 • U weet wanneer u instemmingsrecht en adviesrecht hebt.
 • U kent de instemmings- en adviesprocedure.
 • U krijgt zicht op de taken en positie van de PVT.
 • U bent bekend met de werkwijze van de PVT.

OR Academy heeft ook een tweedaagse training voor de PVT. Dan is er meer tijd voor het overleg met de bestuurder, de samenwerking in de PVT, eigen cases en de communicatie met de achterban. Meer informatie over de tweedaagse vindt u op de volgende link: 

 

Leden van de personeelsvertegenwoordiging die een goede basis willen voor het medezeggenschapswerk.

De Basiscursus personeelsvertegenwoordiging in 1 dag heeft het volgende programma:

Voor de training

U ontvangt vooraf een schriftelijke vragenlijst. De trainer kan hiermee beter inspelen op uw situatie en uw vragen.

De training

9.30 Ontvangst met koffie en thee
Informeel kennismaken in een ongedwongen sfeer, ervaringen uitwisselen

10.00 De start van de training
We beginnen de cursus met een korte kennismaking, waarbij we de vragen, problemen en wensen van de deelnemers inventariseren. Vervolgens staan we stil bij de rol van de PVT in de organisatie en bij de belangrijkste bevoegdheden uit de WOR. Het is namelijk een uitdagende opdracht om uw collega’s goed te vertegenwoordigen in het overleg met de bestuurder. Hoe kunt u dit het beste doen?

De bevoegdheden uit de WOR
Als u met de bestuurder om de tafel zit dan moet u weten wat de belangrijkste bevoegdheden uit de Wet op de ondernemingsraden zijn. We staan onder andere stil bij het adviesrecht, instemmingsrecht, informatierecht en het overlegrecht. Daarnaast komen de ontslagbescherming en de geheimhouding aan de orde. Hoe gaat u het beleid beïnvloeden?

12.30 Lunchpauze

Faciliteiten
In de WOR staan de faciliteiten van de PVT geregeld. Waar hebt u recht op? In hoeverre wijken de regels van de PVT af van die van de OR?

De werkwijze van de PVT
Tot slot bespreken we de werkwijze van de personeelsvertegenwoordiging. U gaat praktisch aan de slag met de invulling van de werkzaamheden van de PVT. Hoe kunt u met zo'n kleine bezetting het werk zo doelmatig en efficiënt mogelijk organiseren? We bespreken onder andere de taakverdeling in de PVT. Verder kijken we naar uw achterban. Wat doet u met vragen van uw collega´s en hoe kunt u de collega's op de hoogte brengen en houden van wat de PVT wil, doet en bereikt? We staan stil bij effectiviteit van de verschillende communicatiemiddelen om uw achterban te bereiken.

16.00 Einde programma

 

Boeken

boek-basiscursus-commissies-orBij deze cursus gebruiken we het Basisboek OR en PVT

Trainer

Deze cursus wordt gegeven door een ervaren trainer

Maatwerk

Als u deze cursus met uw eigen ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging wilt volgen dan is dat natuurlijk mogelijk. De OR Academy kan deze cursus met dit programma op het moment dat het u schikt op de door u gewenste locatie verzorgen. Het is ook mogelijk om het programma helemaal aan te passen op uw wensen. Neem hiervoor contact op met een adviseur en we helpen u graag verder (Telefonisch 085-0432268 of via de e-mail info@or-academy.nl).

Utrecht
06-10-2020
01-07-2021

Amersfoort
30-11-2020
20-01-2021
30-08-2021

Amsterdam
03-03-2021
12-10-2021

Eindhoven
26-05-2021
01-12-2021

De cursuskosten bedragen € 271,00 per persoon exclusief € 65,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 29,00. De totale kosten per persoon bedragen € 365,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar OR Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest u hier.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega's, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

 • 2e deelnemer: 10% korting;
 • 3e deelnemer: 15% korting;
 • 4e deelnemer: 20% korting;
 • 5e en meerdere deelnemers: 30% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. (Klik op de offertebutton aan de rechterkant) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de OR Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier

Deel ook uw ervaring >
1
2
3
4
5
Verzend
     
Annuleer
OR Academy heeft het recht om ervaringen te verwijderen.

Geef een beoordeling

Gemiddelde beoordeling:  
 52 beoordelingen
door Pim van Dalen
Veel opgestoken
Naam organisatie*: Evos

Duidelijke en goed georganiseerde dag cursus. Heeel veel van opgestoken , we gaan binnenkort over naar OR. We zijn nu nog PVT, en ook daarin met de omzet voor de boeg leerzame dag

door R Verrips
Interactief
Naam organisatie*: SCAN

Erg leuke training. Interactief met andere deelnemers, zodat verschillende ervaringen en perspectieven gedeeld konden worden. De trainer was ook erg leuk en had veel praktische voorbeelden uit haar eigen werk-/PVT-/OR-ervaring

door Y Philipoom
aanrader
Naam organisatie*: Zavin CV

Heel leerzaam - goede uitleg. Inspirerende trainer. Deze cursus is een aanrader voor PVT-leden.

door C. Wiggers
interactief
Naam organisatie*: Kune

Goede cursus. Veel info, interactief.

door Emma
leerzaam
Naam organisatie*: Exxelence

Leerzaam, informatief en duidelijk. De trainer heeft goede handvatten gegeven voor de start van de PVT.

door Erik
informatief
Naam organisatie*: SVV

Informatieve cursus. Ga zo door!

door Rosalie Benjamins
interactief
Naam organisatie*: Inter-psy Vechtdalkliniek

Prettig om aan deel te nemen. Erg interactief en leerzaam.

door Patricia Rijkse
leuk
Naam organisatie*: Fietsersbond

Leuk, interessant, interactief en leerzaam om ervaringen te delen.

door Erik
Informatief
Naam organisatie*: SSV

De cursus was informatief. Ga zo door!

door Jelmer Telgenhof
Sterke training
Naam organisatie*: Inter-psy Vechtdal Kliniek

Duidelijke/sterke training, welke ruim voldoende ingaat op de benodigde basisvaardigheden. Tevens veel ruimte voor eigen inbreng en advies/hulp voor spelende kwesties. Goede afstemming op de groep. Zeer kundige trainer. Wellicht goed om extra cursusmateriaal met voorbeeld casussen/vraagstukken toe te voegen.

Pagina 1 van 6:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

Eigenschappen

Duur: 1 dag
Prijs: € 271 (ex. accommodatie)
Deelnemers: Maximaal 15
Contact

Contact

Direct contact met onze experts
085 - 0432268
Beloftes

Onze beloftes

 • goede prijs
 • vooraf persoonlijke intake
 • kleine groepen
 • niet goed geld terug!
 • een half jaar gratis nazorg

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.