Beoordeling:

Basiscursus personeelsvertegenwoordiging in 1 dag

De PVT en de WOR

U bent van start gegaan in de personeelsvertegenwoordiging (PVT) en u overlegt met de bestuurder. U krijgt te maken met de meest uiteenlopende onderwerpen. Moet u hier over adviseren of instemmen?  Het is dan prettig om de rechten en plichten uit de Wet op de ondernemingsraden (WOR) te kennen. U weet dan wat het informatierecht, adviesrecht en  instemmingsrecht betekent. Wat staat er in de WOR over de procedure van het adviesrecht? De PVT heeft dezelfde positie als de ondernemingsraad, maar heeft wel andere bevoegdheden. Daarom is er voor PVT-leden de Basiscursus personeelsvertegenwoordiging om u in 1 dag een goede start in de medezeggenschap te bieden. Aan deze cursus doen ook PVT-leden van andere organisaties mee. Hierdoor leert u niet alleen van de trainer, maar ook van collega’s.

Resultaat na de eendaagse Basiscursus personeelsvertegenwoordiging:

 • U kent de belangrijkste bevoegdheden van de PVT.
 • U weet wanneer u instemmingsrecht en adviesrecht hebt.
 • U kent de instemmings- en adviesprocedure.
 • U krijgt zicht op de taken en positie van de PVT.
 • U bent bekend met de werkwijze van de PVT.

U kunt ook kiezen voor meer verdieping. OR Academy heeft namelijk ook een tweedaagse training voor de PVT. Dan is er meer tijd voor het overleg met de bestuurder, de samenwerking in de PVT, eigen cases en de communicatie met de achterban. Meer informatie over de tweedaagse vindt u op de volgende link: 

 

Leden van de personeelsvertegenwoordiging die een goede basis willen voor het medezeggenschapswerk.

De Basiscursus personeelsvertegenwoordiging in 1 dag heeft het volgende programma:

Voor de training

U ontvangt vooraf een schriftelijke vragenlijst. De trainer kan hiermee beter inspelen op uw situatie en uw vragen.

De training

9.30 Ontvangst met koffie en thee
Informeel kennismaken in een ongedwongen sfeer, ervaringen uitwisselen

10.00 De start van de training
We beginnen de cursus met een korte kennismaking, waarbij we de vragen, problemen en wensen van de deelnemers inventariseren. Vervolgens staan we stil bij de rol van de PVT in de organisatie en bij de belangrijkste bevoegdheden uit de WOR. Het is namelijk een uitdagende opdracht om uw collega’s goed te vertegenwoordigen in het overleg met de bestuurder. Hoe kunt u dit het beste doen?

De bevoegdheden uit de WOR
Als u met de bestuurder om de tafel zit dan moet u weten wat de belangrijkste bevoegdheden uit de Wet op de ondernemingsraden zijn. We staan onder andere stil bij het adviesrecht, instemmingsrecht, informatierecht en het overlegrecht. Daarnaast komen de ontslagbescherming en de geheimhouding aan de orde. Hoe gaat u het beleid beïnvloeden?

12.30 Lunchpauze

Faciliteiten
In de WOR staan de faciliteiten van de PVT geregeld. Waar hebt u recht op? In hoeverre wijken de regels van de PVT af van die van de OR?

De werkwijze van de PVT
Tot slot bespreken we de werkwijze van de personeelsvertegenwoordiging. U gaat praktisch aan de slag met de invulling van de werkzaamheden van de PVT. Hoe kunt u met zo'n kleine bezetting het werk zo doelmatig en efficiënt mogelijk organiseren? We bespreken onder andere de taakverdeling in de PVT. Verder kijken we naar uw achterban. Wat doet u met vragen van uw collega´s en hoe kunt u de collega's op de hoogte brengen en houden van wat de PVT wil, doet en bereikt? We staan stil bij effectiviteit van de verschillende communicatiemiddelen om uw achterban te bereiken.

16.00 Einde programma

 

Boeken

boek-basiscursus-commissies-orBij deze cursus gebruiken we het Basisboek OR en PVT

Trainer

Deze cursus wordt gegeven door een ervaren trainer

Maatwerk

Als u deze cursus met uw eigen ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging wilt volgen dan is dat natuurlijk mogelijk. De OR Academy kan deze cursus met dit programma op het moment dat het u schikt op de door u gewenste locatie verzorgen. Het is ook mogelijk om het programma helemaal aan te passen op uw wensen. Neem hiervoor contact op met een adviseur en we helpen u graag verder (Telefonisch 085-0432268 of via de e-mail info@or-academy.nl).

Eindhoven
01-12-2021
25-04-2022
03-10-2022

Amersfoort
07-02-2022
14-06-2022
01-12-2022

Amsterdam
08-03-2022
24-08-2022

De cursuskosten bedragen € 271,00 per persoon exclusief € 65,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 29,00. De totale kosten per persoon bedragen € 365,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar OR Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest u hier.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega's, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

 • 2e deelnemer: 10% korting;
 • 3e deelnemer: 15% korting;
 • 4e deelnemer: 20% korting;
 • 5e en meerdere deelnemers: 30% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. (Klik op de offertebutton aan de rechterkant) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de OR Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier

Deel ook uw ervaring >
1
2
3
4
5
Verzend
     
Annuleer
OR Academy heeft het recht om ervaringen te verwijderen.

Geef een beoordeling

Gemiddelde beoordeling:  
 75 beoordelingen
door Mijntje van Alebeek
Interactief
Naam organisatie*: Stichting De Verkadefabriek

Leerzaam en interactief. Een fijne setting. Door de afwisseling van stof en opdracht vloog de tijd voorbij.

door N. Leijen en M. Croes
Interessant
Naam organisatie*: Oorwerk

Interessant, leerzaam. Er komt meer bij kijken dan verwacht!

door Diana Vos
heel informatief
Naam organisatie*: Hotel Mennorode

Een leerzame cursus. Heel informatief.

door J. Thulosen
enthousiaste groep
Naam organisatie*: LTO bedrijven

Prima Informatief, Helder en een enthousiaste groep, inspirerend

door S de Rijk
informatief
Naam organisatie*: LTO Bedrijven

Interessant, goed geregeld en informatief. De accommodatie en catering zijn erg goed.

door Ken Bruinsma
Verhelderend
Naam organisatie*: Voets en Doubers

Zeer verhelderend en leerzaam. Een 10 voor de trainer!

door Annette van den Hout
Goed
Naam organisatie*: EKWC

Goede cursus. De trainer speelt goed in op vragen.

door anoniem
erg interessant
Naam organisatie*: zorgorganisatie

Ik vond de cursus erg interessant. Input van de medecursisten was prettig. Leuk groepje was het. Veel informatie en goede tips gekregen. Ook hoe we op een leuke en slimme manier leden kunnen werven. Gezien het aantal werknemers bij ons moet toch een OR hebben. Na de cursus was ik erg gemotiveerd om aan de slag te gaan

door bekend
goede introductie
Naam organisatie*: App4mation

Informatief en een goede introductie tot de PVT en OR

door Wieke Lenderink
Veel geleerd
Naam organisatie*: VIM Group

Interessante cursus. Veel geleerd over de taken en bevoegdheden van een PVT. Goede toelichting op de verschillende onderwerpen. Wellicht leuk om een aantal cases mbt de input van de achterban en of discussiepunten met de bestuurder te bespreken.

Pagina 1 van 8:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

Eigenschappen

Duur: 1 dag
Prijs: € 271 (ex. accommodatie)
Deelnemers: Maximaal 15
Contact

Contact

Direct contact met onze experts
085 - 0432268
Beloftes

Onze beloftes

 • goede prijs
 • vooraf persoonlijke intake
 • kleine groepen
 • niet goed geld terug!
 • een half jaar gratis nazorg

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.