Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7

Training OR voorzitter en secretaris in 2 dagen

Leiding geven aan de ondernemingsraad

Als voorzitter, vice-voorzitter en (ambtelijk) secretaris van de ondernemingsraad geeft u leiding aan de ondernemingsraad. U vormt samen het dagelijks bestuur (DB) en u zorgt ervoor dat de ondernemingsraad (OR) goed kan functioneren. U ‘managet’ als het ware de OR en laat iedereen optimaal tot zijn recht komen. Maar hoe pakt u dat in de praktijk aan? Hoe vult u uw taken als DB in? Wie neemt welke taken voor zijn/haar rekening? Hoe treedt u naar buiten? Als voorzitter of (ambtelijk) secretaris doet u dit zonder leidinggevende bevoegdheden en dat valt niet altijd mee. Hoe kunt u toch sturen? Tijdens de Training OR voorzitter en secretaris staat u in 2 dagen stil bij uw rol in de OR en wordt de taakverdeling tussen voorzitter en (ambtelijk) secretaris helder. Daarnaast leert u belangrijke vaardigheden zoals vergadertechnieken, notuleren, planmatig werken, motiveren en feedback geven.

Resultaat na de training:

  • U staat stil bij de taakverdeling binnen het DB.
  • U krijgt meer inzicht in de rol van het DB.
  • U leert effectief vergaderen.
  • U kunt iemand feedbackgeven.
  • U kunt een heldere agenda maken.
Bij deze training maken we gebruik van het Praktijkboek managen van de OR. Dit boek ontvangt u op de eerste cursusdag.
Als u alleen meer wilt weten over notuleren en verslagen maken dan kunt u het beste meedoen met de Cursus notuleren.
Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 36 reviews
 by Jeannet van Dijk
Een hoop informatie
Naam organisatie*: Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk (SKH)

Je hebt de cursus in èèn of twee dagen. Ik heb de tweedaagse cursus gevolgd. Dit raad ik iedereen ook aan. Vooral de tweede dag een hoop informatie gekregen waar ik mee bezig kan gaan. Verder zeer goed verzorgd wat betreft eten en drinken. Ik heb hem gevolgd in Zwolle.

 by Sandra Schenkel
informatief
Naam organisatie*: Witteveen + Bos

Leerzaam, informatief. Ik heb hier goede ideeën opgedaan.

 by N Kok
Aanrader
Naam organisatie*: Grafisch Lyceum Utrecht

Ontzettend interessante training. Beide dagen zaten boordevol nieuwe informatie waar we met ons DB binnen de OR dan ook direct mee aan de slag konden. Zeer toepasbaar. Helmi die ons de training gaf was echt ontzettend goed in haar rollenspellen, waardoor bepaalde situaties goed nagespeeld konden worden en daardoor erg leerzaam waren. Echt een aanrader deze training!

 by Wendy Dietvorst
Genoeg input gekregen
Naam organisatie*: Elisabeth TweeSteden ziekenhuis

Mijn 1ste training via ZOOM. Had er mijn bedenkingen bij, maar was dit na 15 minuten al vergeten. Helmi heeft veel ervaring en heeft ons genoeg input gegeven, waarmee we aan de slag kunnen. Al met al een leerzame training. De eerste dag waren er teveel deelnemers, waardoor sommige onderwerpen teveel tijd in beslag namen. Tweede dag hadden we minder cursisten en was er genoeg tijd. Tip: bij meer cursisten, minder onderwerpen op de agenda.

 by Marielle Dekkers
waardevolle training
Naam organisatie*: ACSI

Echt een waardevolle training gehad van Helmi. Veel praktijkvoorbeelden die goed toepasbaar zijn. Helmi weet waar ze het over heeft. Niveau was prima, begeleiding goed, fijne groep. De training was online, maar dit ging echt heel goed.

 by Pim van Dalen
leerzame dagen
Naam organisatie*: Evos

Ik heb 2 hele goede en leerzame dagen gehad. 't heeft mij zeer veel inzicht gegeven en ook leuke puntjes om aan te werken : )

 by Sunita Puran
Toepassen
Naam organisatie*: Trevvel bv

Ik heb veel dingen geleerd welke ik kan toepassen in de OR. De trainer was duidelijk met de onderwerpen die besproken zijn. De goede voorbeelden zijn voor mij leidend om verder te kunnen in mijn OR.

 by Carla Vermeulen
nieuwe dingen
Naam organisatie*: Interzorg Thuiszorg

Veel nieuwe dingen gehoord om aan te werken.

 by Angela Batenburg
veel opgestoken
Naam organisatie*: Regie Rotterdam

De cursus werd zeer goed geleid, veel van opgestoken. Alles werd zorgvuldig en accuraat geleerd, bij vragen kreeg je een goed antwoord. Ook werd er een voorbeeld vergadering gehouden, daar ook veel geleerd van andere cursisten

 by Jef Waterval
nuttig
Naam organisatie*: Elis

De cursus was leuk, leerzaam en nuttig.

Page 1 of 4:
«
 
 
1
2
3
4
 
»
 

Voorzitters, plaatsvervangend voorzitters, secretarissen en ambtelijk secretarissen die de hun rol willen verbeteren

De Training OR voorzitter en secretaris in 2 dagen heeft het volgende programma:

Voor de training

U ontvangt vooraf een schriftelijke vragenlijst. De trainer kan hiermee beter inspelen op uw situatie en uw vragen.

Dag 1

9.30 Ontvangst met koffie en thee
Informeel kennismaken in een ongedwongen sfeer, ervaringen uitwisselen

10.00 De start van de training
Tijdens deze training nemen we uw huidige situatie in de OR als uitgangspunt. Hoe ziet u uw ondernemingsraad en uw eigen rol hierin? Vervolgens krijgt u inzicht in de rolverdeling binnen een ondernemingsraad en het dagelijks bestuur. Hoe kunnen voorzitter en secretaris goed samenwerken? Welke aandachtsgebieden en taakverdeling is er binnen een OR? Wat staat hierover in de Wet op de ondernemingsraden?

Leidinggeven zonder macht
De voorzitter heeft geen officiële leidinggevende bevoegdheden. Toch wordt er het nodige van u verwacht. We inventariseren plenair met welke lastige situaties u te maken heeft gekregen in uw dagelijkse praktijk bij het leidinggeven aan de OR. Hoe motiveert u bijvoorbeeld de OR-leden? In werkgroepen zoeken we naar oplossingen voor deze situaties. Vervolgens staven we deze aan de theorie.

12.30 Lunchpauze

Planmatig werken in de OR
Om als OR met de juiste thema’s bezig te zijn en resultaat te behalen, is het belangrijk zijn eigen speerpunten te formuleren in de vorm van een concreet werkplan. We kijken naar de procedurele kant: het opstellen van de jaarplanning, de samenhang met de overlegvergadering met de bestuurder en de faciliteiten waar u wettelijk recht op heeft. En we kijken naar de inhoudelijke kant: aan welke thema’s wil de OR aankomend jaar werken? We bespreken verder de functionaliteit van de eigen OR-agenda en komen we tot verbetervoorstellen. U krijgt de Quickscan Agenda OR mee naar huis. Daarmee kunt u uw eigen agenda beoordelen.

16.00 Einde dag 1

Dag 2

10.00 Start training
We beginnen de tweede dag met de OR- en overlegvergadering. We behandelen het formuleren van een goede agenda, het voorbereiden van vergaderingen, de theorie achter het besluitvormingsproces tijdens vergaderingen en de aandachtspunten bij het notuleren. U gaat aan de slag met het opstellen van de agenda voor de OR-vergadering. Wat zet u op de agenda en op welke wijze?

Vergadertechnieken voor de OR
Tijdens de OR- en Overlegvergadering gaat er regelmatig iets mis. De vergaderingen lopen uit en er worden geen besluiten genomen. U leert vervolgens hoe u een vergaderpunt kunt inleiden, hoe u een discussie kunt leiden en hoe u moet ingrijpen bij disfunctioneel gedrag van deelnemers aan de vergadering. Tot slot krijgt u tips voor het bevorderen van de besluitvorming.

13.00 Lunchpauze

Inleiding Feedback geven
We bespreken de meerwaarde van feedback geven en behandelen het zogenaamde ‘Johari Window’. We behandelen de theorie achter het geven van feedback aan groepen en het voeren van tweegesprekken. We oefenen onderling met het voeren van feedbackgesprekken. We koppelen de opgedane ervaringen terug aan de groep.

16.00 Einde programma

<!– Download brochure > –>

Boeken

praktijkboek-managen-van-de-or Bij deze training maken we gebruik van het Praktijkboek managen van de OR

Trainer

Deze training wordt gegeven door een ervaren trainer

Maatwerk

Als u deze cursus met uw eigen ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging wilt volgen dan is dat natuurlijk mogelijk. De OR Academy kan deze cursus met dit programma op het moment dat het u schikt op de door u gewenste locatie verzorgen. Het is ook mogelijk om het programma helemaal aan te passen op uw wensen. De cursus kan dan bijvoorbeeld uitgebreid worden met onderwerpen die in uw organisatie spelen. Neem hiervoor contact op met een adviseur en we helpen u graag verder (Telefonisch 085 – 0432268 of via de e-mail info@or-academy.nl).

Vol geboekt:
11-05-2022&25-05-2022 Utrecht:
28-06-2022&05-07-2022 Amersfoort:
05-09-2022&19-09-2022 Zwolle:
24-10-2022&31-10-2022 Eindhoven:
02-12-2022&16-12-2022

De cursuskosten bedragen € 531,00 per persoon exclusief € 140,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 29,00. De totale kosten per persoon bedragen € 700,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar OR Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest u hier.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega’s, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

  • 2e deelnemer: 10% korting;
  • 3e deelnemer: 15% korting;
  • 4e deelnemer: 20% korting;
  • 5e en meerdere deelnemers: 30% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. (Klik op de offertebutton aan de rechterkant) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de OR Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 36 reviews
Jeannet van Dijk
Mar 18, 2022
 by Jeannet van Dijk
Een hoop informatie
Naam organisatie*: Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk (SKH)

Je hebt de cursus in èèn of twee dagen. Ik heb de tweedaagse cursus gevolgd. Dit raad ik iedereen ook aan. Vooral de tweede dag een hoop informatie gekregen waar ik mee bezig kan gaan. Verder zeer goed verzorgd wat betreft eten en drinken. Ik heb hem gevolgd in Zwolle.

Sandra Schenkel
Dec 17, 2021
 by Sandra Schenkel
informatief
Naam organisatie*: Witteveen + Bos

Leerzaam, informatief. Ik heb hier goede ideeën opgedaan.

N Kok
Sep 30, 2021
 by N Kok
Aanrader
Naam organisatie*: Grafisch Lyceum Utrecht

Ontzettend interessante training. Beide dagen zaten boordevol nieuwe informatie waar we met ons DB binnen de OR dan ook direct mee aan de slag konden. Zeer toepasbaar. Helmi die ons de training gaf was echt ontzettend goed in haar rollenspellen, waardoor bepaalde situaties goed nagespeeld konden worden en daardoor erg leerzaam waren. Echt een aanrader deze training!

Wendy Dietvorst
Mar 23, 2021
 by Wendy Dietvorst
Genoeg input gekregen
Naam organisatie*: Elisabeth TweeSteden ziekenhuis

Mijn 1ste training via ZOOM. Had er mijn bedenkingen bij, maar was dit na 15 minuten al vergeten. Helmi heeft veel ervaring en heeft ons genoeg input gegeven, waarmee we aan de slag kunnen. Al met al een leerzame training. De eerste dag waren er teveel deelnemers, waardoor sommige onderwerpen teveel tijd in beslag namen. Tweede dag hadden we minder cursisten en was er genoeg tijd. Tip: bij meer cursisten, minder onderwerpen op de agenda.

Marielle Dekkers
Mar 20, 2021
 by Marielle Dekkers
waardevolle training
Naam organisatie*: ACSI

Echt een waardevolle training gehad van Helmi. Veel praktijkvoorbeelden die goed toepasbaar zijn. Helmi weet waar ze het over heeft. Niveau was prima, begeleiding goed, fijne groep. De training was online, maar dit ging echt heel goed.

Pim van Dalen
Mar 18, 2021
 by Pim van Dalen
leerzame dagen
Naam organisatie*: Evos

Ik heb 2 hele goede en leerzame dagen gehad. ‘t heeft mij zeer veel inzicht gegeven en ook leuke puntjes om aan te werken : )

Sunita Puran
Nov 26, 2020
 by Sunita Puran
Toepassen
Naam organisatie*: Trevvel bv

Ik heb veel dingen geleerd welke ik kan toepassen in de OR. De trainer was duidelijk met de onderwerpen die besproken zijn. De goede voorbeelden zijn voor mij leidend om verder te kunnen in mijn OR.

Carla Vermeulen
Nov 1, 2020
 by Carla Vermeulen
nieuwe dingen
Naam organisatie*: Interzorg Thuiszorg

Veel nieuwe dingen gehoord om aan te werken.

Angela Batenburg
Oct 23, 2020
 by Angela Batenburg
veel opgestoken
Naam organisatie*: Regie Rotterdam

De cursus werd zeer goed geleid, veel van opgestoken. Alles werd zorgvuldig en accuraat geleerd, bij vragen kreeg je een goed antwoord. Ook werd er een voorbeeld vergadering gehouden, daar ook veel geleerd van andere cursisten

Jef Waterval
Oct 20, 2020
 by Jef Waterval
nuttig
Naam organisatie*: Elis

De cursus was leuk, leerzaam en nuttig.

Page 1 of 4:
«
 
 
1
2
3
4
 
»
 

Eigenschappen

Duur:

2 dagen

Prijs:

€531 (ex. accommodatie)

Deelnemers:

15

Onze beloftes

Contact

Direct contact met onze experts

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Stuur een e-mail

Bel mij:

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u hiermee akkoord gaat.