Beoordeling:

Cursus WOR in 1 dag

Goed van start in de nieuwe OR

Als beginnend lid van de ondernemingsraad staat u voor verschillende uitdagingen. U moet de bevoegdheden van de OR uit de Wet op de ondernemingsraden (WOR) kennen en ze goed leren gebruiken. Ook wilt u weten wat er de afgelopen tijd in de wet veranderd is. Bovendien wilt u namens de achterban resultaten boeken. Hoe doet u dat? Dat kunt u in één dag leren in de Basiscursus (W)OR. Aan deze cursus WOR doen OR-leden van verschillende organisaties mee, zodat u ervaringen kunt uitwisselen. U leert niet alleen van een deskundige trainer, maar ook van collega OR-leden.

Resultaat na de cursus WOR:

 • U krijgt inzicht in de rol van de OR in uw organisatie
 • U kent de belangrijkste bevoegdheden van de OR.
 • U weet wanneer u instemmingsrecht en adviesrecht hebt.
 • U kent de instemmings- en adviesprocedure.
 • U krijgt zicht op de taken van de OR.
 • U weet hoe u invloed uit kunt oefenen op het beleid.
Bij de cursus WOR , een goede start in de nieuwe OR, maken we gebruik van het Basisboek OR en PVT. Daarin staat ook de tekst van de Wet op de ondernemingsraden.
Als u één dag te weinig vindt dan is er ook een WOR-training van twee dagen. Dan gaat u veel uitgebreider op de stof in. We behandelen dan onder andere het overleg met de bestuurder, de communicatie met de achterban en de werkwijze van de OR. 

Deze cursus is bedoeld voor OR-leden die een goede start in de ondernemingsraad willen maken.

De Basiscursus (W)OR in 1 dag heeft het volgende programma:

Voor de training

U ontvangt vooraf een schriftelijke vragenlijst. De trainer kan hiermee beter inspelen op uw situatie en uw vragen.

De training

9.30 Ontvangst met koffie en thee
Informeel kennismaken in een ongedwongen sfeer, ervaringen uitwisselen

10.00 De start van de training
We beginnen de cursus met een korte kennismaking, waarbij we de vragen, problemen en wensen van de deelnemers op basis van de ingevulde vragenlijsten inventariseren. Daarna komt de positie en rol van de OR aan de orde. Welke plek neemt uw OR in en hoe probeert u succes te boeken. Wat is effectief en wat niet? Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van een ondernemingsraad? Hoeveel tijd krijgt u voor het OR-werk? Waarom is dat per OR verschillend? Gaat u alleen voor de belangen van het personeel of kijkt u vooral naar het belang van de organisatie? Hoe wilt u samenwerken met de bestuurder?

12.30 Lunchpauze
De rechten en plichten van de ondernemingsraad nemen een belangrijk deel in van deze Basiscursus (W)OR. U krijgt inzicht in uw belangrijkste wettelijke bevoegdheden uit de Wet op de ondernemingsraden (WOR). We bespreken het instemmingsrecht, adviesrecht, initiatiefrecht en het informatierecht. U leert hoe u deze rechten succesvol kunt gebruiken in de praktijk. Wanneer valt een onderwerp onder het advies- of instemmingsrecht? Hoe ziet een adviesprocedure eruit en op welke informatie heeft u recht? Daarnaast komen de ontslagbescherming en de geheimhouding aan de orde.

16.00 Einde programma

Boeken

boek-basiscursus-commissies-orBij deze cursus maken we gebruik van het Basisboek OR en PVT

Trainer

Deze cursus wordt gegeven door een ervaren trainer

Maatwerk

Als u deze cursus met uw eigen ondernemingsraad wilt volgen dan is dat natuurlijk mogelijk. De OR Academy kan deze cursus met dit programma op het moment dat het u schikt op de door u gewenste locatie verzorgen. Het is ook mogelijk om het programma helemaal aan te passen op uw wensen. Neem hiervoor contact op met een adviseur en we helpen u graag verder (Telefonisch (085 0432268 of via de e-mail info@or-academy.nl).

Amsterdam
10-11-2021
14-03-2022
15-09-2022

Amersfoort
15-11-2021
07-12-2021
04-02-2022
19-04-2022
04-07-2022
19-10-2022
23-11-2022
15-12-2022

Eindhoven
18-01-2022
06-05-2022
07-06-2022
09-11-2022

Utrecht
09-03-2022
10-05-2022
17-06-2022
02-11-2022

Zwolle
04-04-2022
29-08-2022
07-10-2022

De cursuskosten bedragen € 271,00 per persoon exclusief € 70,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 29,00. De totale kosten per persoon bedragen € 370,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar OR Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest u hier.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega's, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

 • 2e deelnemer: 10% korting;
 • 3e deelnemer: 15% korting;
 • 4e deelnemer: 20% korting;
 • 5e en meerdere deelnemers: 30% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. (Klik op de offertebutton aan de rechterkant) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de OR Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier

Deel ook uw ervaring >
1
2
3
4
5
Verzend
     
Annuleer
OR Academy heeft het recht om ervaringen te verwijderen.

Geef een beoordeling

Gemiddelde beoordeling:  
 100 beoordelingen
door Linda Maatman
Interactief
Naam organisatie*: Solis

Heel erg leuk. De cursus was informatief en interactief. Veel inzicht gekregen en veel geleerd.

door E. Esin
Leerzaam
Naam organisatie*: Solis

Leerzaam. Veel informatie gekregen. Een 10 voor de trainer.

door Hennes Martens
fijne training
Naam organisatie*: Royal Smilde Foods

Fijne training. Heeft mij geen moment verveeld.

door Jan Kruit
Goed
Naam organisatie*: Nieuw Unicum

Goed!! Voor mij is het nu erg duidelijk wat de rol van een OR-lid kan inhouden.

door Yvette Valkenburg
Goed
Naam organisatie*: BNNVARA

Goed. De cursus voldeed aan mijn verwachtingen.

door Wendy
zeer interessant
Naam organisatie*: Sjaloom zorg

De trainer was heel helder en duidelijk in zijn communicatie, het was goed te volgen en te begrijpen. Zeer interessant en leerzaam! Ik kan dit gebruiken voor mijn functie als OR-lid.

door Jenny Polderman
blanco
Naam organisatie*: Lennox Benelux B.V.

Ik had geen verwachtingen van deze cursus, ben er blanco ingegaan, dus daar gemiddeld in gevuld.De oefeningen en opdrachten ondersteunen het leerproces; jammer dat we bijna geen oefeningen hebben gehad. Mijn kennis is toegenomen.

door Rachel Aalbers
praktische handvatten
Naam organisatie*: Westland Kaas

- Dag met mooie balans tussen een prima theoretische basis en het bieden van praktische handvatten; - Ook voldoende aandacht voor de soft skills: hoe zorg je voor een goede verstandhouding met bestuurder, hoe bouw je een team met de andere OR leden etc. Al met al een goede start voor mij als nieuw OR lid; nogmaals bedankt Angelique!

door E. Besseling
Leerzaam en interactief
Naam organisatie*: Gemeente Amersfoort

1 daagse WOR cursus in Berghotel Amersfoort van Helmi Kaskens gehad. Wat zeer leerzaam en interactief. Praktijk werd duidelijk gekoppeld aan de theorie. Ondanks alle Corona maatregelen was de locatie ook top!

door Maarten Slegers
Goede basis
Naam organisatie*: Eurocept Homecare

Deze cursus is een goede basis. Duidelijke cursus. Sterke schema's. Klein gedeelte was zeer praktisch.

Pagina 1 van 10:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

Eigenschappen

Duur: 1 dag
Prijs: € 271 (ex. accommodatie)
Deelnemers: Maximaal 15
Contact

Contact

Direct contact met onze experts
085 - 0432268
Beloftes

Onze beloftes

 • goede prijs
 • vooraf persoonlijke intake
 • kleine groepen
 • niet goed geld terug!
 • een half jaar gratis nazorg

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.