Beoordeling:

Arbo training ondernemingsraad in 2 dagen

De OR werkt aan gezonde en veilige arbeidsomstandigheden

Goede arbeidsomstandigheden zijn één van de meest besproken onderwerpen van elke ondernemingsraad en VGW-commissie. En terecht, want weinig is zo belangrijk als een veilige en gezonde werkplek voor iedere werknemer. Als OR en/of VGW-commissie heeft u veel wettelijke bevoegdheden als het gaat om het arbobeleid in uw organisatie. Tijdens de Arbo training ondernemingsraad leert u in 2 dagen alles over uw medezeggenschapsrechten op het gebied van arbeidsomstandigheden. Daarnaast krijgt u tijdens de Basistraining OR en arbo tips en praktische handvatten om het arbobeleid in uw organisatie positief te beïnvloeden.

Resultaat na de arbo training ondernemingsraad:

 • U krijgt inzicht in de arborisico’s in uw organisatie
 • U kent de belangrijke artikelen uit de WOR en de Arbowet.
 • U kent de taken en rol van de OR en/of arbocommissie.
 • U kent de partijen die een rol spelen bij arbo.
 • U kent u de arbobeleidscyclus.
 • U weet hoe u aan de slag kunt met de RI&E en het plan van aanpak.

Leden van de ondernemingsraad en leden van de Arbo- of VGW-commissie die basiskennis willen opdoen om met arbeidsomstandigheden aan de slag te gaan.

De arbo training ondernemingsraad heeft het volgende programma:

Voor de training

U ontvangt vooraf een schriftelijke vragenlijst. De trainer kan hiermee beter inspelen op uw situatie en uw vragen.

Dag 1

9.30 Ontvangst met koffie en thee
Informeel kennismaken in een ongedwongen sfeer, ervaringen uitwisselen

10.00 De start training
We starten met het doorlopen van de ingevulde vragenlijsten en kijken kort naar de arborisico’s.
U zult zien dat iedere organisatie zijn eigen risico’s heeft en hoe OR'en daarmee omgaan is bij iedere OR anders. Na deze ‘warming up' behandelen we alle relevante wet- en regelgeving rondom arbeidsomstandigheden en wat deze wetgeving voor uw organisatie betekent. De belangrijkste begrippen bij het arbobeleid komen hierbij aan bod. We staan in het bijzonder stil bij de aspecten ‘veiligheid, gezondheid en psychosociale arbeidsbelasting'. We zoomen in op het principe achter arbowetgeving: werkgever en werknemers zijn samen verantwoordelijk voor een gezonde en veilige werkomgeving.

12.45 Lunchpauze

In de middag kijken we naar het arbobeleid in de praktijk. Het uitgangspunt hierbij is de arbobeleidscyclus. U leert hoe de cyclus werkt en wanneer de OR of VGW-commissie/arbocommissie invloed uit kan oefenen. Heel erg belangrijk is de risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E), gevolgd door het plan van aanpak.

16.00 Einde trainingsdag 1

Dag 2

10.00 Start dag 2
De ochtend besteden we verder aan de (wettelijke) bevoegdheden van de OR en de VGW-commissie bij arbo, ziekteverzuim en re-integratie. We bespreken kort het instemmingsrecht, adviesrecht en overeenstemmingsrecht. Daarbij kijken we in de WOR en Arbowet.

12.30 Lunchpauze

Omgaan met arborisico's
We bespreken wie er allemaal betrokken zijn bij het arbobeleid en met wie uw OR regelmatig om tafel zou moeten zitten. We geven tips over hoe een OR kan omgaan met arbeidsrisico's die zij signaleert. U gaat aan de slag met het instemmingsrecht in een casus rond arbeidsomstandigheden. Het programma eindigt met een advies over hoe uw OR meer invloed kan krijgen op het arbobeleid. Hoe wordt het overleg met de bestuurder effectiever rondom arbobeleid? Hoe werkt het spel van 'beïnvloeden zonder macht'?

16.00 Einde training

Boeken

basisboek-arbeidsomstandigheden-or Bij deze training gebruiken we het Basisboek arbeidsomstandigheden en OR

Trainer

OR Academy heeft enkele zeer ervaren arbotrainers die naast trainen en adviseren ook publiceren over OR en arbeidsomstandigheden.

Maatwerk

Als u deze cursus met uw eigen ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging wilt volgen dan is dat natuurlijk mogelijk. De OR Academy kan het programma van deze training op het moment dat het u schikt op de door u gewenste locatie verzorgen. We kunnen het programma ook helemaal op maat maken. We inventariseren uw wensen en we maken een programma voor u. Neem hiervoor contact op met een adviseur en we helpen u graag verder (Telefonisch 085 - 0432268 of via de e-mail info@or-academy.nl).

Amersfoort
23-1-2020 en 30-1-2020
24-3-2020 en 31-3-2020
24-8-2020 en 31-8-2020
1-10-2020 en 8-10-2020
1-12-2020 en 8-12-2020

Eindhoven
10-6-2020 en 17-6-2020

De cursuskosten bedragen € 531,00 per persoon exclusief € 130,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 29,00. De totale kosten per persoon bedragen € 690,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar OR Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest u hier.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega's, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

 • 2e deelnemer: 10% korting;
 • 3e deelnemer: 15% korting;
 • 4e deelnemer: 20% korting;
 • 5e en meerdere deelnemers: 30% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. (Klik op de offertebutton aan de rechterkant) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de OR Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier

Deel ook uw ervaring >
1
2
3
4
5
Verzend
     
Annuleer
OR Academy heeft het recht om ervaringen te verwijderen.

Geef een beoordeling

Gemiddelde beoordeling:  
 31 beoordelingen
door Natasja Willems
Goede basis
Naam organisatie*: Medrie

Ondanks dat ik het hele lange dagen vond, bracht Simon het wel zo dat ik het prima kon volgen. Hij bracht het ook interessant en hij heeft me veel geleerd. Ik zit net in de or en deze cursus is een goeie basis om je in Arbo te verdiepen

door Paul Faber
update
Naam organisatie*: Atalmedial

Wij hebben een prima dag gehad met voldoende informatie omtrent het onderwerp ARBO. Hoewel we de basis wel wisten hoor je toch weer dingen die je helpen om tot een effectievere inzet te komen. Ook de aanpassingen van de wetten die de afgelopen jaren zijn gedaan, werden nog eens aangestipt.

door Monique addink
goed geinformeerd
Naam organisatie*: De Meentgroep

Leerzame en prettige training. Ik ben goed geïnformeerd. Veel kennis opgedaan waarmee we verder kunnen.

door Danielle Holscher
veel informatie
Naam organisatie*: Van Loon Group

Veel informatie gekregen waar we als (beginnend) OR lid een heel eind mee op weg geholpen zijn. Ondanks dat het veel informatie is, was het totaal geen saaie stof om doorheen te komen mede dankzij de cursusbegeleider (Simon)

door J. Bos
goede training
Naam organisatie*: Gemeente Westland

Goede training, waarin voldoende ruimte werd ingelast voor vragen en opmerkingen.

door M. Klomp
Prima
Naam organisatie*: Leger des Heils GLD

Prima, veel geleerd. De cursus stemt overeen met mijn verwachtingen.

door L. Marree
volledig
Naam organisatie*: Roche

De cursus was goed en volledig. Mijn arbokennis is door deze cursus toegenomen.

door J. van Lierop
1e verdieping
Naam organisatie*: PoZob

de 2-daagse: 1e dag is een goede 1e verdieping van het arbo onderwerp. De 2de dag was fijn om expliciet op de onderwerpen in te gaan.

door H. v/d Zanden
Informatief
Naam organisatie*: VDL

Informatief en leerzaam. Doordat we met een klein groepje waren was er veel aandacht voor bedrijf gerelateerde dingen. Ik waardeer het geheugen van de trainer die van elke cursist van alles wist te onthouden.

door J. Pekelharing
Leerzaam
Naam organisatie*: Juvaid

De cursus was leerzaam en leuk. Een 10 voor de praktische toepasbaarheid.

Pagina 1 van 4:
«
 
 
1
2
3
4
 
»
 

Eigenschappen

Duur: 2 dagen
Prijs: € 531 (ex. accommodatie)
Deelnemers: Maximaal 15
Contact

Contact

Direct contact met onze experts
085 - 0432268
Beloftes

Onze beloftes

 • goede prijs
 • vooraf persoonlijke intake
 • kleine groepen
 • niet goed geld terug!
 • een half jaar gratis nazorg

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.