Beoordeling:

Snellezen en informatie verwerken

Hoe komt u door de informatieberg heen?

Op ons werk, in de OR, cliëntenraad of PVT, voor onze studie of thuis krijgen we de nodige informatie die we tot ons moeten nemen. Informatie op papier en digitaal. De berg aan informatie neemt ieder jaar nog steeds toe. Alleen al de vergaderstukken van de OR/PVT/cliëntenraad slokken veel tijd op. Hoe worstelt u zich door alle informatie heen? Hoe maakt u keuzes wat u wel en niet leest en hoe leest u de informatie sneller? Met alleen snellezen kunt u essentiële informatie over het hoofd zien. U hebt de notitie of het verslag snel doorgenomen, maar de belangrijkste boodschap gemist. Hoe haalt u er de kern uit en legt u de belangrijkste zaken overzichtelijk vast? In de praktische training Snellezen en informatie verwerken geven we u in slechts één dag een antwoord op al deze vragen. U leert technieken die het lezen, samenvatten en beoordelen van teksten vergemakkelijken. Waarschijnlijk heeft u wel eens gehoord dat iedereen een leessnelheid van 800-1000 woorden per minuut kan halen. Met deze training en oefening moet dat te halen zijn.

Resultaten na de training Snellezen en informatie verwerken:

 • U krijgt inzicht in verschillende snel leestechnieken.
 • U verhoogt uw leestempo.
 • U kunt sneller de essentie uit teksten halen.
 • U kunt de gelezen teksten overzichtelijk samenvatten.
 • U kunt de geleerde methodieken in de eigen praktijk toepassen.

Deze training wordt gegeven door Ellis Buis. Meer informatie over Ellis vindt u hier. Als u tips wilt om sneller te lezen dan kunt u ook op onze website kijken. We geven u enkele praktische handreikingen.

Deze training is bedoeld voor ambtelijk secretarissen en leden van ondernemingsraden, personeelsvertegenwoordigingen en commissies die sneller willen leren lezen.

Voor de training snellezen en informatie verwerken krijgt u een vragenlijst. Daarop kunt u uw leervragen vermelden. De trainer kan zo beter inspelen op de vragen van de deelnemers.

9.30 Ontvangst met koffie en thee

10.00 Aanvang van de training, kennismaking en toelichting op het programma. We lopen de vragenlijsten door. We kijken naar de eigen ervaringen op het gebied van in lezen en verwerken van informatie.

Snellezen

Er zijn verschillende manieren om sneller te kunnen lezen. Wat is het nut van het werken met snellees- en samenvattingsmethodieken? Een korte presentatie over de voordelen en kansen die het werken met deze methodieken ons biedt.  Daarbij kijken we ook of u hulpmiddelen kunt gebruiken om sneller te lezen. U gaat verschillende snelleestechnieken oefenen.

12.30 Lunchpauze

Effectief lezen

Na een korte inleiding op de theorie gaan we met praktische oefeningen aan de slag. Verschillende technieken passen we stapsgewijs toe. Waarbij de oefeningen steeds pittiger worden en de uitdagingen steeds groter. We behandelen hierbij niet alleen het lezen van papier maar staan ook stil bij het stukken lezen vanaf een beeldscherm.

Effectief samenvatten

Effectief lezen levert ons veel voordeel op bij het doornemen van stukken, maar hoe leggen we op een snelle en overzichtelijke manier vast wat we gelezen hebben? Hierbij helpt het mindmappen ons. Na uitleg van de methodiek voeren we hiermee een aantal opdrachten uit. We zien de opbouw van verschillende mindmapstructuren en maken kennis met de doelboom- en PIN-analyse.

Afronding training

We bespreken de opgedane ervaringen. De deelnemers vatten in een mindmap de eyeopeners en aandachtspunten van de dag samen.

16.00 Einde training

Amersfoort
28-01-2022
18-03-2022
17-06-2022
26-09-2022
25-11-2022

De cursuskosten bedragen € 271,00 per persoon exclusief € 70,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 29,00. De totale kosten per persoon bedragen € 370,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar OR Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest u hier.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega's, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

 • 2e deelnemer: 10% korting;
 • 3e deelnemer: 15% korting;
 • 4e deelnemer: 20% korting;
 • 5e en meerdere deelnemers: 30% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. (Klik op de offertebutton aan de rechterkant) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de OR Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier

Deel ook uw ervaring >
1
2
3
4
5
Verzend
     
Annuleer
OR Academy heeft het recht om ervaringen te verwijderen.

Geef een beoordeling

Gemiddelde beoordeling:  
 19 beoordelingen
door A Meesters
Progressie merkbaar
Naam organisatie*: SSH

De cursus heeft een goede opbouw, waardoor je steeds meer merkt dat je sneller kunt lezen. Ik vond het intensief, maar we kregen ook genoeg tijd tussendoor om vragen te kunnen stellen, dat was heel prettig. Ik vond het super leuk bij me zelf te merken dat er in zo korte tijd progressie haalbaar is! Het mindmappen heeft nog oefening nodig, dat is een kwestie van doen en uitvinden wat voor jou werkt. Maar handig om iig daar nu ook een start mee te kunnen maken. Kortom een zeer leerzame cursus!

door Klaske Bos
Prettig
Naam organisatie*: Ieder(in)

Cursus was prettig, goed te volgen en leerzaam.

door Carla van de Broek
Prima
Naam organisatie*: Parket CVOM

Prima en leerzame cursus. De cursus voldeed aan mijn verwachtingen.

door Rosita Molai
Veel tips
Naam organisatie*: VNG

Leuk en leerzame cursus met veel tips en trucs.

door Manje
Heel nuttig
Naam organisatie*: CVOM

Heel nuttig en goed gegeven cursus. Luchtig, maar intensief tegelijk.

door Anita
nuttig
Naam organisatie*: Wellant College

Nuttig. Weer goed om te zien hoe belangrijk goed en snel lezen is.

door Carla Egelmeers
Geruststellend
Naam organisatie*: St. Wonenplus

Prettig, leerzaam, duidelijk, verhelderend en ook geruststellend

door M Fakher
een 10
Naam organisatie*: VNG

Training snellezen en informatie verwerken was informatief en zeer goed voorbereid. we hebben de cursus in 1 dag gedaan maar de kwaliteit was er niet minder om. Met vier cursisten was dit heel goed te doen. Ellis nam ons in hoog tempo mee. Top docent!

door Desi Truijens
Boeiend
Naam organisatie*: St. Wonen plus

Helder, boeiend en informatief!

door Danielle Redelijkheid
Leuk en leerzaam
Naam organisatie*: ASVZ

De cursus was leuk en leerzaam. Het stuk over mindmappen vond ik in het begin wat veel tijd vragen die graag meer in oefenen in technieken zou steken.

Pagina 1 van 2:
«
 
 
1
2
 
»
 

Eigenschappen

Duur: 1 dag
Prijs: € 271 (ex. accommodatie)
Deelnemers: Maximaal 12
Contact

Contact

Direct contact met onze experts
085 - 0432268
Beloftes

Onze beloftes

 • goede prijs
 • vooraf persoonlijke intake
 • kleine groepen
 • niet goed geld terug!
 • een half jaar gratis nazorg

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.