Beoordeling:

Training OR jaarverslag maken

Binnenkort moet uw OR een OR jaarverslag maken. Dit is verplicht, maar het maken van zo’n verslag is voor veel ondernemingsraden een zware bevalling. Wat moet er in het verslag komen? Hoe schrijf ik mijn teksten zo duidelijk mogelijk? Hoe maak van het jaarverslag een PR-middel? Naar wie moet ik het jaarverslag sturen? Als het verslag uiteindelijk klaar is, wordt het door een groot deel van uw achterban niet gelezen. Hoe kunt u teleurstellingen voorkomen?

Aan de slag

Een communicatiedeskundige van OR Academy helpt u bij het maken van een OR-jaarverslag en hoe u het interessant kan maken voor de lezers, uw achterban. Met behulp van schrijfwijzers en voorbeelden van OR-jaarverslagen gaat u aan de slag. Aan het einde van deze eendaagse training heeft u een eerste opzet van uw OR-jaarverslag! Ook als u al een concept jaarverslag heeft, is deze dag waardevol. U krijgt namelijk ideeën en feedback om uw verslag verder te verbeteren.

Resultaat na de training OR en het OR jaarverslag maken:

– U weet hoe u een jaarverslag kunt opzetten.

– U heeft inzicht gekregen in de doelen van het OR jaarverslag.

– U weet welke onderwerpen u wilt behandelen in het jaarverslag.

– U kunt van het jaarverslag een PR-middel maken.

– U heeft ideeën opgedaan om het OR jaarverslag te maken.

 Bij deze training ontvangt u het Praktijkboek OR en achterbancommunicatie.

Deze training is bedoeld voor (ambtelijk) secretarissen, OR- of commissieleden die werk willen maken van hun OR-jaarverslag.

De training OR en het OR jaarverslag maken heeft het volgende programma:

Voor de training

U ontvangt vooraf een schriftelijke vragenlijst. De trainer kan hiermee beter inspelen op uw situatie en uw vragen.

De training

9.30 Ontvangst met koffie en thee
Informeel kennismaken in een ongedwongen sfeer, ervaringen uitwisselen

10.00 De start van de training
We beginnen de training met een korte inventarisatie, waarbij we de vragen, problemen en wensen van alle deelnemers op een rij zetten. Daarna staan we stil bij de noodzaak van een OR jaarverslag. Wat is er geregeld in het Wet op de ondernemingsraden en wat staat hierover in het OR reglement? Heeft u een budget voor het maken van een jaarverslag?

Kans of corvee?

Voor veel OR'en is het jaarverslag een jaarlijkse last die vaak op de schouders van de (ambtelijk) secretaris neerkomt. We staan stil voor wie het jaarverslag bedoeld is en welk doel het jaarverslag bij uw heeft. We maken een doelgroep analyse. Als dat duidelijk is, kunt u aan de slag. We bespreken de mogelijkheden om tijd te besparen.

12.30 Lunchpauze

Inspiratie opdoen bij andere ondernemingsraden

Veel OR'en vinden opnieuw het wiel uit. Dat is vaak niet nodig. Kijk bijvoorbeeld de jaarverslagen van andere ondernemingsraden. U bespreekt in kleine groepen enkele jaarverslagen en u let op de inhoud van het jaarverslag, de presentatie van de OR, de koppen, het gebruik van foto's, de vormgeving, het formaat en andere opvallende zaken. U zet voor uw jaarverslag de hoofdthema's op een rij en u maakt een opzet voor uw jaarverslag.

Aantrekkelijk schrijven
Tot slot gaat u aan de slag met het schrijven van uw OR jaarverslag. U krijgt tips voor een aantrekkelijke schrijfstijl.

16.00 Einde programma

Boeken

praktijkboek-or-en-achterbancommunicatieBij deze cursus maken we gebruik van het Praktijkboek OR en achterbancommunicatie

Trainer

Deze cursus wordt gegeven door een ervaren trainer

Maatwerk

Als u deze cursus met uw eigen OR wilt volgen dan is dat natuurlijk mogelijk. De OR Academy kan deze cursus met dit programma op het moment dat het u schikt op de door u gewenste locatie verzorgen. Het is ook mogelijk om het programma helemaal aan te passen op uw wensen. De cursus kan dan bijvoorbeeld uitgebreid worden met onderwerpen die in uw organisatie spelen. Neem hiervoor contact op met een adviseur en we helpen u graag verder (Telefonisch 085 - 0432268 of via de e-mail info@www.or-academy.nl).

Utrecht
12-02-2019
21-03-2019
12-04-2019

De cursuskosten bedragen € 246,00 per persoon exclusief € 65,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 29,00. De totale kosten per persoon bedragen € 340,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar OR Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest u hier.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega's, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

- 2e deelnemer: 10% korting;

 - 3e deelnemer: 15% korting;

 - 4e deelnemer: 20% korting;

 - 5e en meerdere deelnemers: 30% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. (Klik op de offertebutton aan de rechterkant) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de OR Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier

Deel ook uw ervaring >
1
2
3
4
5
Verzend
     
Annuleer
OR Academy heeft het recht om ervaringen te verwijderen.

Geef een beoordeling

Gemiddelde beoordeling:  
 10 beoordelingen
door Hanneke
stimulerend
Naam organisatie*: Oranje Fonds

Mijn OR is in 2017 opgericht en gaat nu voor het eerst een jaarverslag maken. Deze training heeft daarbij enorm geholpen!Nu weten we wat de mogelijkheden zijn, wat de inhoud kan zijn en vooral hoe je het jaarverslag aantrekkelijker kan maken voor de achterban. Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt!Het was zeer verhelderend en vooral stimulerend.Goede trainer en een mooie locatie

door W. de Vries
Waardevol
Naam organisatie*: IJbgroep

Goede training. Veel tips. Waardevol.

door Roely Schaap
leerzaam
Naam organisatie*: Attero

Heel leerzaam. De inhoud stemt overeen met mijn verwachtingen.

door Joke Pruijn
tips
Naam organisatie*: Rechtbank Amsterdam

Goed! Leuke tips gekregen. De trainer speelde goed in op de vragen van de deelnemers.

door L. Baars
Goed
Naam organisatie*: Psygro

Een goede training. Door deze kennis is mijn kennis toegenomen.

door Astrid Molenkamp
Interactief
Naam organisatie*: Rijksdienst voor ondernemend Nederland

Een informatieve cursus. Veel interactie en tips gekregen. Leuk gezelschap.

door Rob
Nuttige training
Naam organisatie*: De Bouwvereniging

Dit was een nuttige training. Een 9 voor de training en de trainer!

door Sjan Moors
Naam organisatie*: Kliniek Viasana

De aanpak en de inhoud van de training vond ik zeer goed. De trainer speelde in op mijn vragen. De training OR jaarverslag maken was erg toepasbaar voor mijn OR.

door Martijn Broekhoff
10
Naam organisatie*: GGMD

De inhoud van deze training kwam helemaal overeen met mijn verwachtingen. Mijn kennis is toegenomen. een 10 voor de training en de trainer.

door Willem Groot
handig
Naam organisatie*: LOBH

Een hele praktische training. Ik heb veel handige tips en ideeën opgedaan om snel het jaarverslag te maken.

Eigenschappen

Duur: 1 dag
Prijs: € 246 (ex. accommodatie)
Deelnemers: Maximaal 15
Contact

Contact

Direct contact met onze experts
085 - 0432268
Beloftes

Onze beloftes

  • goede prijs
  • vooraf persoonlijke intake
  • kleine groepen
  • niet goed geld terug!
  • een half jaar gratis nazorg

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.