Betaalbare trainingen voor OR, PVT en Cliëntenraad.

Gem. Beoordeling: 8,7

Cursus OR en effectief beïnvloeden

Meer grip op het beleid van uw bestuurder

Het overkomt iedere OR wel eens: de directie heeft plannen waar u zich helemaal niet in kan vinden of de bestuurder negeert uw weldoordachte advies compleet. Een andere keer komt de OR met een initiatief waar de bestuurder totaal niet op zit te wachten. Natuurlijk moet u dan uw wettelijke bevoegdheden duidelijk laten gelden. Maar er is meer mogelijk.

U kunt ook op een andere manier uw invloed uitoefenen op de besluitvorming. Dat kan door gebruik te maken van de mogelijkheden en te werken aan uw vaardigheden. Ook kunt u uw bestuurder analyseren en kijken hoe u het beste op zijn gedrag kunt inspelen. Als uw bestuurder bijvoorbeeld analytisch en formeel is dan is het van belang om als OR rustig, formeel en stap voor stap te communiceren en niet emotioneel te reageren. Dat is bij dit type bestuurder het meest effectief. U kunt zo door goed te analyseren meer grip krijgen op het beleid van uw bestuurder.

In de cursus OR en effectief beïnvloeden leren OR-leden in 1 dag hoe u kunt beïnvloeden zonder macht. We behandelen naast de belangrijke momenten uit de WOR, het krachtenveld van de OR, het beïnvloedingsrepertoire en het gedrag van de bestuurder. Er doen leden van verschillende medezeggenschapsorganen mee aan deze cursus. U leert niet alleen van de trainer, maar ook van elkaar.

Resultaat na de cursus OR:

  • U weet welke mogelijkheden de WOR biedt om invloed uit te oefenen
  • U kent de momenten wanneer u de meeste invloed hebt
  • In de cursus maakt u een krachtenveldanalyse.
  • U heeft meer inzicht in het beïnvloedingsrepertoire.
  • U wordt wendbaarder in de gesprekken met de bestuurder
  • In de cursus maakt u een globale analyse van uw bestuurder
Bij de cursus OR en effectief beïnvloeden ontvangt iedere deelnemer het boek handvatten voor de OR. Daarin staan veel praktische tips.
Onderhandelen
Invloed uitoefenen doet u aan de onderhandeltafel. Daar worden de zaken gedaan. Als u vooral wil leren onderhandelen dan kunt u ook meedoen aan de Training effectief onderhandelen. Deze training duurt 1 dag.
Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 23 reviews
 by Brunie Mensah
interactief
Naam organisatie*: Parket CVOM

Leerzaam, interactief. De opgedane info kan je in het vervolg daadwerkelijk toepassen!

 by Erna Veenink
goede suggesties
Naam organisatie*: De Connectie

Ik vond de cursus goed, leerzaam, interactief. Goede suggesties gehad.

 by Stephanie Schnörr
uitwisseling
Naam organisatie*: Gelders archief

Pragmatisch en sluit goed aan bij de praktijk. Vooral de uitwisseling met andere OR-leden is zeer positief.

 by Maryam
Ga zo door
Naam organisatie*: Parket CVOM

Erg leerzaam en interactief. Veel informatie die je als OR in de praktijk kan toepassen. Ga zo door!

 by Kirsten de Haan
veel geleerd
Naam organisatie*: Dedicon

Informatief, inspirerend en een prettige trainer. Leuke training, veel geleerd. Prettig om ook van de andere cursisten te leren. Iets meer praktische oefeningen waren welkom geweest (gesprekken oefenen?), maar er past natuurlijk maar zo veel in een dag...

 by T. Bakker
Erg informatief
Naam organisatie*: Forte kinderopvang

Deze cursus is erg informatief met een duidelijke uitleg en voorbeelden.

 by V.B.
Veel input gehad
Naam organisatie*: Zintri Zorggroep

Een prettige cursus waarin we veel input hebben gehad, welke direct werd verbonden aan onze eigen praktijk.

 by Peter van der Heijden
Leerzaam
Naam organisatie*: VDL ETC

De cursus was zeer leerzaam en goed te gebruiken in de praktijk.

 by Vivian Emmer
handvatten
Naam organisatie*: Lelypharma

Goed, duidelijk, handvatten gekregen om mee aan de slag te gaan.

 by aafke
Intensief
Naam organisatie*: Welzijn Lelystad

De cursus was intensief en leerzaam

Page 1 of 3:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

Leden van de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging die meer invloed willen uitoefenen op het beleid van de bestuurder.

De Cursus OR en effectief beïnvloeden heeft het volgende programma:

Voor de training

U ontvangt vooraf een schriftelijke vragenlijst. De trainer kan hiermee beter inspelen op uw situatie en uw vragen.

9.30 Ontvangst met koffie en thee
Informeel kennismaken in een ongedwongen sfeer, ervaringen uitwisselen met de trainer en collega OR-leden.

10.00 De start van de training

Het realiseren van doelen

We beginnen de cursus met de doelen van de OR. Wat wilt u bereiken? Lukt het om uw doelen te realiseren? Waar loopt uw OR tegenaan? We wisselen ervaringen uit.

De WOR

Een OR heeft formele invloed via de WOR . Welke artikelen zijn van belang? We lopen in ieder geval de belangrijke beïnvloedingsmomenten van de  advies- en instemmingsprocedure door. Wat is de rol van de bedrijfscommissie en de rechter. Ook kijken we naar het ‘artikel 24 overleg’. De OR kan extra bevoegdheden krijgen als de bestuurder en OR het hierover eens zijn. Deze kunt u in een ondernemingsovereenkomst zetten. We inventariseren wat u zou willen afspreken met de bestuurder.

Netwerk

Naast de WOR zijn er ook andere mogelijkheden om te beïnvloeden. Dat kan bijvoorbeeld via uw netwerk. Bij het artikel 24 overleg is een lid van de toezichthouder aanwezig. Formeel ook bij de adviesprocedure. Een goede relatie met de toezichthouder geeft de OR meer mogelijkheden. We maken een krachtenveldenanalyse. Welke partijen spelen een rol in uw organisatie? Wie zijn uw bondgenoten?

Lunchpauze

Beïnvloedingsvaardigheden
We gaan in op het belangrijkste beïnvloedingsmoment van de OR: de Overlegvergadering. Hoe kunt u invloed uitoefenen door agendering, voorzitterschap en verslaglegging? U krijgt praktische tips en concrete handvatten om de effectiviteit van uw OR te vergroten voor, tijdens en na de overlegvergadering. We kijken daarbij naar uw overtuigingskracht.

Inzicht in uw bestuurder

U kunt uw bestuurder op verschillende manieren overtuigen. De ene manier is succesvoller dan de andere manier. Het meest succesvol is als u aansluit bij uw bestuurder. U kunt kijken naar de persoon. Wie is uw bestuurder en hoe reageert hij op de OR? We maken een analyse met behulp van Insights discovery. Insights Discovery geeft verschillende gedragsvoorkeuren weer in vier kleuren; helder blauw, vurig rood, stralend geel en zacht groen. Ieder mens heeft een unieke kleurencombinatie en ook iedere OR heeft als groep een kleurencombinatie. Iedere persoon en iedere groep heeft alle vier de kleuren en daarmee alle voorkeuren voor gedrag tot zijn beschikking. Met behulp van het inzicht in de kleuren van de bestuurder kan een OR gericht verbinding maken met de bestuurder. Hiervoor dient de OR zelf de vier kleuren bewust in te zetten in gedrag. Hierdoor wordt u wendbaarder in de samenwerking met de bestuurder.

16.00 Einde cursus

Trainer

Deze cursus wordt gegeven door een ervaren trainer

Maatwerk

Als u deze cursus met uw eigen OR of PVT wilt volgen is dat natuurlijk mogelijk. De OR Academy kan deze cursus met dit programma op het moment dat het u schikt op de door u gewenste locatie verzorgen. Het is ook mogelijk om het programma helemaal aan te passen op uw wensen. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld werken met een acteur. Neem contact met ons op en we helpen u graag verder (Telefonisch 085 – 0432268 of via de e-mail info@or-academy.nl).

Amersfoort:
20-12-2022
07-02-2023
30-05-2023
05-09-2023
19-12-2023

De cursuskosten bedragen € 295,00 per persoon exclusief € 70,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 35,00. De totale kosten per persoon bedragen € 400,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar OR Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest u hier.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega’s, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

  • 2e deelnemer: 10% korting;
  • 3e deelnemer: 15% korting;
  • 4e deelnemer: 20% korting;
  • 5e en meerdere deelnemers: 25% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. (Klik op de offertebutton aan de rechterkant) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de OR Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier.

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

OR Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 23 reviews
Brunie Mensah
Jun 17, 2022
 by Brunie Mensah
interactief
Naam organisatie*: Parket CVOM

Leerzaam, interactief. De opgedane info kan je in het vervolg daadwerkelijk toepassen!

Erna Veenink
Jun 10, 2022
 by Erna Veenink
goede suggesties
Naam organisatie*: De Connectie

Ik vond de cursus goed, leerzaam, interactief. Goede suggesties gehad.

Stephanie Schnörr
Jun 5, 2022
 by Stephanie Schnörr
uitwisseling
Naam organisatie*: Gelders archief

Pragmatisch en sluit goed aan bij de praktijk. Vooral de uitwisseling met andere OR-leden is zeer positief.

Maryam
Jun 3, 2022
 by Maryam
Ga zo door
Naam organisatie*: Parket CVOM

Erg leerzaam en interactief. Veel informatie die je als OR in de praktijk kan toepassen. Ga zo door!

Kirsten de Haan
Jun 1, 2022
 by Kirsten de Haan
veel geleerd
Naam organisatie*: Dedicon

Informatief, inspirerend en een prettige trainer. Leuke training, veel geleerd. Prettig om ook van de andere cursisten te leren. Iets meer praktische oefeningen waren welkom geweest (gesprekken oefenen?), maar er past natuurlijk maar zo veel in een dag…

T. Bakker
Dec 9, 2020
 by T. Bakker
Erg informatief
Naam organisatie*: Forte kinderopvang

Deze cursus is erg informatief met een duidelijke uitleg en voorbeelden.

V.B.
Sep 17, 2020
 by V.B.
Veel input gehad
Naam organisatie*: Zintri Zorggroep

Een prettige cursus waarin we veel input hebben gehad, welke direct werd verbonden aan onze eigen praktijk.

Peter van der Heijden
Feb 21, 2020
 by Peter van der Heijden
Leerzaam
Naam organisatie*: VDL ETC

De cursus was zeer leerzaam en goed te gebruiken in de praktijk.

Vivian Emmer
Dec 14, 2019
 by Vivian Emmer
handvatten
Naam organisatie*: Lelypharma

Goed, duidelijk, handvatten gekregen om mee aan de slag te gaan.

aafke
Nov 13, 2019
 by aafke
Intensief
Naam organisatie*: Welzijn Lelystad

De cursus was intensief en leerzaam

Page 1 of 3:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

OVER DEZE CURSUS

Duur:

1 dag

Prijs:

€295 (ex. accommodatie)

Deelnemers:

15

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.

Stuur een e-mail

Bel mij: