De RI&E moet centraal staan

De Week van de RI&E

Ook dit jaar is er een Week van de Risico Inventarisatie en evaluatie (RI&E). Tijdens deze week staat het belang van de risico-inventarisatie en –evaluatie voor gezond en veilig werk centraal. Veel werkgevers denken dat arbo een kostenpost is, terwijl het ook veel op kan leveren. Gezonde en veilige arbeidsomstandigheden zorgen namelijk voor een hogere tevredenheid van de werknemers, een hogere productiviteit en lagere verzuimkosten. Het is dus van belang om de risico’s goed in kaart te brengen met de risico-inventarisatie. Deze moet centraal staan in het arbobeleid. Slechts 45% van de werkgevers heeft een actuele RI&E. De rest heeft een verouderde risico-inventarisatie of helemaal inventarisatie. De Week van de RI&E stimuleert werkgevers om hiermee aan de slag te gaan.

Uw ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging kan initiatief nemen om de risico evaluatie op de agenda te zetten. Als uw risico-inventarisatie moet worden aangepast dan heeft de OR en de PVT instemmingsrecht. De Week van de RI&E is een goede aanleiding om dit onderwerp weer eens te bespreken met de bestuurder. Bespreek de RI&E en stel voor om mee te doen met de actieweek. Deze wordt gehouden van 21 tot en met 25 september 2020. Organisaties kunnen hun eigen activiteiten nu aanmelden. Als uw organisatie mee wil doen dan kunt u meer informatie vinden op een speciale website.

Als u meer wilt weten over arbo en de risico’s op het werk kunt u onze arbocursus volgen. Deze cursus wordt 6 keer per jaar gegeven.

Contact

Contact

Direct contact met onze experts
085 - 0432268
Beloftes

Onze beloftes

  • goede prijs
  • vooraf persoonlijke intake
  • kleine groepen
  • niet goed geld terug!
  • een half jaar gratis nazorg

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.