Beoordeling:

Inzicht in de Algemene Verordening Gegevensbescherming

OR en privacy

 

De privacywetgeving gaat veranderen. Er komt Europese wetgeving die de nationale wetgeving vervangt. Dat betekent dat de Wet bescherming persoonsgegevens per 25 mei 2018 zal verdwijnen. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) komt daarvoor in de plaats. De AVG zorgt voor een uitbreiding en versterking van de privacyrechten. Organisaties hebben dan meer verantwoordelijkheid voor privacy. Als organisaties slordig omgaan met privacy dan kunnen ze een boete krijgen. Deze boetes kunnen oplopen tot 20 miljoen euro of 4% van de wereldwijde omzet! Er kan bovendien makkelijker worden geklaagd bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) als er onzorgvuldig met de gegevens wordt omgegaan.  Misschien moet er zelfs een speciale functionaris voor de gegevensbescherming komen. Ook de OR moet weten wat er gaat veranderen. De OR heeft immers instemmingsrecht bij privacyregelingen. Als uw organisatie het privacybeleid moet veranderen dan moet u instemmen met het nieuwe beleid. Wanneer doet u dat en waar moet u op letten? In de cursus OR en privacy zetten we de nieuwe regels van de privacy en de gevolgen voor uw organisatie op een rij.

Resultaat na de cursus OR en privacy:

  • U krijgt meer inzicht in de risico’s en valkuilen van de privacy.
  • U kent de hoofdlijnen van de AVG.
  • U weet wat wel en niet mag met persoonsgegevens.
  • U weet wanneer u datalekken moet melden.
  • U kent de gevolgen van de nieuwe wetgeving voor uw organisatie.
  • U weet wanneer de OR instemmingsrecht heeft.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die te maken krijgt met de gevolgen van de privacy wetgeving.

Programma van de cursus

9.30 Ontvangst met koffie en thee
Informeel kennismaken in een ongedwongen sfeer, ervaringen uitwisselen

10.00 De start van de training
We beginnen de training met het uitwisselen van ervaringen over privacy in de eigen organisatie. Wanneer speelt privacy en wat zijn persoonsgegevens? We kijken naar de risico's en dan naar de wetgeving. Wat is er nu geregeld in de Wet bescherming persoonsgegevens en wat gaat er veranderen in de AVG? We behandelen de volgende onderwerpen:

  • Doel wetgeving
  • Zorgvuldig omgaan met privacy
  • Persoonsgegevens van zieke werknemers
  • Welke privacy risico's zijn er?
  • Wat is een bewerker?
  • Personeelscontrolesystemen (prikklok, pieper, camera's pasjes en dergelijke)
  • Bescherming persoonsgegevens (persoonsregistratie en het verzamelen van gegevens)
  • De nieuwe cookieregels voor de website van de organisatie
  • Regels rond datalekken en het melden daarvan
  • Gevolgen van het niet nakomen van de wetgeving
  • Wie is aansprakelijk?
  • De rol van de autoriteit persoonsgegevens

12.45 We genieten van een heerlijke lunch

We kijken naar de gevolgen van de AVG voor uw organisatie. We bespreken de volgende onderwerpen:

  • Hoe zijn privacy risico's te beheersen?
  • Het aanstellen van een functionaris van de gegevensbescherming
  • De Privacy Impact Assessment (PIA)
  • Verandering van het privacybeleid
  • Bewaren van persoonsgegevens
  • Inzicht in persoonsgegevens
  • De rol van de OR
  • Het gebruik van het instemmingsrecht
  • Aan de slag

16.00 Einde van deze cursus

Trainer

Deze training wordt gegeven door een ervaren trainer

Maatwerk

Als u deze cursus met uw eigen OR of PVT wilt volgen is dat natuurlijk mogelijk. De OR Academy kan deze cursus met dit programma op het moment dat het u schikt op de door u gewenste locatie verzorgen. Het is ook mogelijk om het programma helemaal aan te passen op uw wensen. Neem contact met ons op en we helpen u graag verder (Telefonisch 085 - 0432268 of via de e-mail info@or-academy.nl).

De cursuskosten bedragen € 246,00 per persoon exclusief € 65,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 29,00. De totale kosten per persoon bedragen € 340,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar OR Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest u hier.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega's, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

  • 2e deelnemer: 10% korting;
  • 3e deelnemer: 20% korting;
  • 4e deelnemer: 30% korting;
  • 5e en meerdere deelnemers: 40% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. (Klik op de offertebutton aan de rechterkant) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de OR Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier

Deel ook uw ervaring >
1
2
3
4
5
Verzend
     
Annuleer
OR Academy heeft het recht om ervaringen te verwijderen.

Geef een beoordeling

Gemiddelde beoordeling:  
 3 beoordelingen
door John Oostveen
praktijkvorbeelden
Naam organisatie*: Stamicarbon

Goede praktijkvoorbeelden en een erg goede trainer.

door prive
Huiswerk
Naam organisatie*: een organisatie

Een goede training. Ik weet nu veel over privacy en wat er gaat veranderen. Nog wel erg veel huiswerk te doen, veel na te lezen met zo'n breed onderwerp.

door Alex van der Velden
een 9
Naam organisatie*: Merem

De training krijgt een 9 en de trainer ook.

Eigenschappen

Duur: 1 dag
Prijs: € 246 (ex. accommodatie)
Deelnemers: Maximaal 15
Contact

Contact

Direct contact met onze experts
085 - 0432268
Beloftes

Onze beloftes

  • goede prijs
  • vooraf persoonlijke intake
  • kleine groepen
  • niet goed geld terug!
  • een half jaar gratis nazorg

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.