AOW-leeftijd gaat niet omhoog in 2027

Demissionair staatssecretaris Dennis Wiersma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat de AOW-leeftijd niet verder stijgt in 2027. Dit jaar ligt dat op 66 jaar en 4 maanden. De leeftijd dat iemand de ouderdomsuitkering AOW krijgt stijgt voor die tijd wel door tot 67 jaar. Daarna blijft die leeftijd staan. De nieuwe AOW-leeftijd wordt altijd vijf jaar van tevoren aangekondigd.

Levensverwachting

De AOW-leeftijd hangt af van de geboortedatum. Iemand krijgt AOW vanaf de dag dat hij de AOW-leeftijd heeft. Dat kan per leeftijd verschillen. In Nederland is de leeftijd waarop mensen de ouderdomsuitkering AOW ontvangen gekoppeld aan de levensverwachtingsprognose van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Als we gemiddeld ouder worden dan begint het ouderdomspensioen later. Op dit moment wordt de AOW-leeftijd met acht maanden verhoogd per jaar dat we langer leven. Het CBS geeft aan dat op dit moment de levensverwachting van een 65-jarige niet stijgt. Daarmee blijft de leeftijd dat u AOW krijgt gelijk aan die van 2024, 2025 en 2026: 67 jaar. U kunt uw AOW-leeftijd berekenen. Klik daarvoor hier.

De OR

De OR heeft geen invloed op de AOW. De raad heeft soms instemmingsrecht op de pensioenregeling van de organisatie. Als u wilt weten wat u kunt doen, volg dan de cursus OR en pensioen.

Contact

Contact

Direct contact met onze experts
085 - 0432268
Beloftes

Onze beloftes

  • goede prijs
  • vooraf persoonlijke intake
  • kleine groepen
  • niet goed geld terug!
  • een half jaar gratis nazorg

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de OR Academy per mail.